You are currently viewing Curs Kundalini Reiki

Curs Kundalini Reiki

Unii specialişti spun că energia Kundalini este sursa vieţii şi a conştiinţei, fără de care nicio fiinţă nu poate exista şi că ea este trezită în oricine, mai mult sau mai puţin.

Textele antice spun că ea intră prin prima chakră, de la baza coloanei vertebrale.

Observaţiile recente de laborator arată însă că ea urcă prin picioare (după dr. Hiroshi Motoyama). Fiind o energie telurică, probabil că traseul său normal este prin tălpi spre interiorul trunchiului. Dar ce se întâmplă atunci când yoghinul stă cu picioarele încrucişate? Fluxul teluric este blocat să mai curgă prin picioare şi va urca direct prin zona noadei. Prima chakră este doar un transformator intermediar unde se adună această energie, pentru a fi introdusă în sistemul centrilor de forţă ai organismului (cele 7 chakre tradiţionale sau mai multe).

Cum şi unde se întâlnesc cele două Kundalini?

După unii autori, locul unde se întâlnesc cei doi curenţi ai lui Kundalini poate diferi. Astfel:

– Kundalini telurică poate urca din chakra întâi de la baza coloanei până în chakra a şaptea unde are loc întâlnirea de graţie cu Kundalini cosmică. Acesta ar fi procesul clasic descris în yoga, unde se spune că “Shakti se uneşte cu Shiva”. Acest lucru semnifică, printre altele, că sufletul se uneşte cu Dumnezeu și este iluminarea spirituală, experienţa supremă.

– Kundalini aurie coboară de-a lungul coloanei până la baza ei sau undeva mai sus. Dacă nu se întâlneşte cu Kundalini telurică (fiindcă nu este trezită), Kundalini aurie realizează efecte benefice în anumite limite, mai mult asupra chakrelor superioare. Meditaţiile regulate coboară această energie spirituală în corp, dar nu urmăresc neapărat trezirea lui Kundalini telurică. Poate că nici nu este nevoie de aceasta din urmă sau corpul încă mai trebuie pregătit.

Cunoaşterea kundalini se găseşte în învăţăturile centrelor spirituale din întreaga lume. Există oameni care au venit pe lume cu energia Kundalini complect activă, la alţii această putere este activ doar parţial, pe când la alţii deloc. Dacă la un om forţa Kundalini încă nu este activă, atunci ea se poate activa prin :

  1. prin dezvoltare spirituală normală şi extinderea conştiinţei
  2. printr-o trăire sufletească
  3. prin practice conştiente, de pildă Kundalini –yoga
  4. cu ajutorul unui învăţător spiritual sau vindecător

Va astept la cursul de Kundalini Reiki. 

Va multumesc cu recunostinta!

Leave a Reply

CAPTCHA ImageChange Image